Utilizamos cookies propias y de terceros para recordar sus hábitos de navegación y recopilar estadísticas de visitas. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información, o bien conocer cómo cambiar la configuración, en nuestra Política de cookies. AceptoMás información
Noticias abril 2017 Bona part de la població de l’hipopòtam ...

Bona part de la població de l’hipopòtam pigmeu viu fora de les zones protegides

23/04/2017

Un treball molt exhaustiu fet entre Sierra Leona i Libèria, fent servir càmeres de foto-trampeig, recerca de rastres al camp, i entrevistes amb les comunitats locals, ha revelat que l’hipopòtam pigmeu (Chloropsis liberiensis), que només es troba al món en unes poques zones dels dos països previs i Guinea més Costa de Marfil, no es troba normalment a les zones protegides.

Es creia que el Gola Rainforest National Park, al sudest de Sierra Leone, i el Gola National Forest, a l’oest de Libèria, contenia una població segura de l’espècie, en aquesta zona fronterera entre els dos països. La nova investigació ha revelat, no obstant, que els hipopòtams pigmeus es troben molt sovint fora de la zona protegida del bosc, en petits tributaris dels rius principals i en zones humides als voltants de les zones molt poblades als voltants dels parcs.

L’establiment d’aquests dos parcs, per tant, no són la solució en sí mateixa per protegir aquesta espècie que es troba en gran perill.