Utilizamos cookies propias y de terceros para recordar sus hábitos de navegación y recopilar estadísticas de visitas. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información, o bien conocer cómo cambiar la configuración, en nuestra Política de cookies. AceptoMás información
Noticias abril 2017 Els estruços van viure a l’Índia fins fa ...

Els estruços van viure a l’Índia fins fa 25.000 anys

23/04/2017

Una anàlisi d’ous fòssils trobats a diversos jaciments d’Índia que indicaven que es tractaven de restes d’una espècie d’estruç (Struthio sp) ha confirmat que es tracten d’ous d’estruç africà (Struthio camelus), i que per tant l’espècie es trobava present al Pleistocè superior al subcontinent indi, fins fa uns 25.000 anys. Just quan s’estima que aquesta massa continental va ser colonitzada pels ancestres de l’home.

La presència d’estruços africans a Índia completa al mateix temps les teories sobre l’origen dels ratites i la seva especiació. L’estruç i l’ocell elefant, avui extingit a Madagascar, haurien compartit el mateix territori quan el supercontinent Gondwana va començar a fragmentar-se. Posteriorment India es va separar de Madagascar, per la qual cosa es creu que els estruços van arribar a Africa des d’Aràbia, i aquí des de l’Índia.