By using our site, you consent to our use of cookies in accordance with our cookie policy. AcceptMore information
News April 2017 Plans urgents per salvar de l’extinció ...

Plans urgents per salvar de l’extinció la vaquita

23/04/2017

El cetaci més petit del planeta, la vaquita (Phocoena sinus), una espècie endèmica del nord del golf de Califòrnia, es troba en perill imminent d’extinció. Es calculava que només quedaven 60 exemplars en un cens fet el 2015, i en un càlcul del febrer de 2017 es creu que només queden 30 animals.

La principal causa de la seva davallada és que queden atrapades en xarxes de pesca i s’ofeguen. Malgrat les moltes iniciatives per reduir el problema, la davallada ha estat tan gran i el nombre d’exemplars que queden tan pocs, que el govern de Mèxic ha decidit engegar un projecte de captura de part dels darrers exemplars, per transferir-los a un refugi en captivitat.

Els ecòlegs que estudien la vaquita creuen que en les condicions actuals l’espècie s’extingirà el 2022. El problema principal, les arts de pesca, són molt difícils de combatre a la zona de la vaquita, doncs són pescadors especialitats en un peix, també en perill d’extinció, la totoaba, que al mercat xinès es considera una delicatessen que pot costar 20.000US$ el kilo.